Riktig vedlikehold av bilen er noe enhver bileier må gjøre for å forlenge bilens levetid. Det å gjøre jevnlig inspeksjon og bilpleie kan potensielt spare deg for tusenvis av kroner i reparasjoner i fremtiden. Denne guiden vil ta for seg tre tips du kan følge for å forlenge bilens levetid, i tillegg til et ekstra tips om hvor du kan finne billige bildeler.

1. Luftrykk i dekkene

Luftrykk i dekkene er noe du ikke bør ignorere eller utsette. Dekkene er den viktigste komponenten for din bils sikkerhet, effektivitet og komfort. Det å tilegne seg en vane å sjekke dekkene jevnlig vil både kunne spare deg tid og penger.

2. Bilens væsker

Det er også viktig å tilegne seg vanen å sjekke bilens væsker. Alt du trenger å gjøre er å åpne bilens panser når motoren er nedkjølt og ta ut peilepinnen for olje. Vask den godt og putt den nedi igjen. Når du tar den ut vil du se at oljen er opp til et visst nivå. Sjekk at den er på riktig nivå. Også sjekk oljens farge og bytt oljen på regelmessig. Etter du har sjekket dette kan du også sjekke andre væsker og fylle på om det trenges.

3. Hold bilen ren

For bilens utseende og kosmetikk er det viktig å gjøre bra renhold. Vask og voksing vil forlenge bilens lakk og forhindre formering av rust. Den beste formen for vask er en god håndvask. Husk og vask hele bilen, inkludert speil, felger og dekk. Husk også å støvsuge bilen innvendig.

Er du på utkikk etter billige bilprodukter?

For et bredt utvalg av produkter for komplett bilpleie kan du besøke nettbutikken billigbilpleie.no. På billigbilpleie.no finner du blant annet et stort utvalg av billakk, renseprodukter og bildeler til billige priser på nett. Finn billige bildeler her.

Leave a comment