For å finne de kuleste bilene, så er det lurt å se tretti år tilbake. Det er alltid godt å se tilbake og finne ut hva man tenkte om bilene den gang, som for eksempel E34 BMW 5-serie!

Dette er BMW E34!

Dette er en BMW E34 535i fra 1990, som brukte en 3,4 liters inline-seks-motor med 208 hestekrefter. Bare 208 gamp virker lite etter moderne standarder, men tilbake i 1990 var det et ellevilt nummer. Har du en slik i garasjen, men ikke fått fikset den opp? Du bør sjekke ut nettbutikken KOED, som har alt du trenger av deler til BMW E34, en modell som ikke er i produksjon lenger.

Sammen med sin fem-trinns manuelle girkasse var 525i i stand til 0-100 på 7,0 sekunder. Ikke for shabby for en luksus sedan.

Faktisk er det utrolig bra, med tanke på at dagens BMW 530i bruker en turbo ladet firesylindret motor med mye mer kraft og dreiemoment og en raskt skiftende åtte-trinns automat og fortsatt bruker 6,2 sekunder på å nå 100!

Hvorfor elsker vi E34 BMW 5-serie den dag i dag?

Motoren fra 535i ble ansett for å være oppsiktsvekkende; både glad i turtall og mer ytelse enn de fleste sedaner i verden på den tiden.  Og den har en fantastisk støy! Den hadde også en håndterings- og kjørekomfort som var uten sidestykke for sin tid. Samtidig har den interiørfasiliteter, luksus og seter av høy kvalitet.

Totalt sett er E34 5-serien en av de kuleste bilene fra 90-tallet. Den var blant de beste sedanene av noe slag i verden. E34 er stort sett glemt nå, på grunn av suksessen til etterfølgeren, E39 5-serien, og nostalgien til forgjengerne, E28 og E12 5-serien. E34 var imidlertid i sin tid helt fantastisk.

Drømmebilen kan bli som ny om du har en nedrustet kjerre stående i garasjen. Gi den drømmen en ekstra sjanse!

Leave a comment