Du er ikke alene hvis du drømmer om å opparbeide deg en passiv inntekt som du kan leve av, helt uten å skulle dra hjemmefra for å sitte på et kjedelig kontor hele dagen. Det er heldigvis også mulig, og det er noe du kan bruke datamaskinen din til, hvis du vet hvor du skal lete. Her forteller vi deg mer om hvordan.

Har du hørt om online investering?

Du er helt sikkert kjent med begrepet investering, men det er faktisk ikke så komplisert som det mange tror. Det er mange som forbinder investering med at man har en stor formue å investere i aksjer, eiendom og fond, men sånn trenger virkeligheten nødvendigvis ikke være. Det finnes nemlig mange måter å investere på, og internett har åpnet opp for enda flere. Det gjør det mulig for deg som privatperson å investere smart på nettet. Det er blitt lettere å lære seg å investere og få tilgang til smarte investeringer. Men hvordan?

Hva skal jeg investere i?

Du skal først og fremst finne ut av hva du skal investere i, så du kan komme godt i gang med å investere, Det er mange muligheter, og på nettet kan du investere i alt fra råvarer som olje og gull til kryptovaluta og aksjefond. Det er altså et spørsmål om hva du tror lønner seg og hva du vil investere i. Det er alltid lurt å velge noe som man har litt kjennskap til på forhånd, spesielt når det kommer til aksjer. Det er også grunnen til at mange velger å investere i store amerikanske aksjer som i Tesla eller Amazon. Det er fordi man har en klar formening om det er selskaper som kommer til å fortsette å gjøre det bra i fremtiden, det virker mindre risikabelt å satse på noe som er stort. Det handler om å investere i noe du tror på, spesielt hvis du velger en langsiktig investeringsstrategi.

Det finnes også flere aksjetyper man kan investere i. Det er mulig å investere i aksjer i aksjefond, eller i enkeltaksjer. Du kan investere i norske aksjer, hvor du kjøper en liten andel av et norsk selskap, eller du kan kjøpe utenlandske aksjer. Et fenomen som begynner å bli veldig populært blant de som gjerne vil tjene penger hjemmefra og opparbeide seg en passiv inntekt, er det som heter utbytteaksjer. Utbytteaksjer er aksjer i selskaper som betaler et årlig utbytte av overskuddet til sine aksjonærer. Utbyttet tilsvarer hvor mange aksjer du har investert i selskapet. Man kan også investere i norske utbytteaksjer.

Hvordan kommer jeg i gang?

Når du har funnet ut av hva du skal investere i, så er det lurt å finne en handelsplattform på nettet som lar deg handle med det du gjerne vil investere i. Det finnes mange handelsplattformer å velge mellom, men det er lurt å være litt oppmerksom på hvilke utgifter du skal betale. Det kan for eksempel være et gebyr per handel som kalles kurtasje. Dette kan fort bli dyrt hvis du planlegger å investere med en aktiv investeringsstrategi, hvor du foretar flere handler hver dag. Det finnes heldigvis plattformer som eToro, der du kan handle helt uten kurtasje. I stedet betaler du et lite gebyr når du setter inn penger på kontoen din.

Det er enkelt å komme i gang med investering. Finn ut av hva du vil investere i og opprett en konto på en handelsplattform, så kan du begynne allerede i dag.