Vinglass og en opptrekker er egentlig det eneste du trenger når du skal nyte en god vin. Likevel er det en annen faktor som relativt raskt vil bli helt avgjørende for vinopplevelsen: korrekt serveringstemperatur. Det vanlige kjøleskapet strekker helt enkelt ikke til når det gjelder riktig temperatur, og derfor er det mange som investerer i et vinskap. Et slikt vinkjøleskap eller frittstående vinskap kan plasseres mange steder i boligen.

Kjøkkenet – et naturlig utgangspunkt

Det er relativt naturlig å plassere et vinkjøleskap på kjøkkenet, samtidig som det selvfølgelig ikke er det eneste relevante rommet. På kjøkkenet er det ekstra aktuelt å ha plass til vin som skal nytes nå, noe som gjør at det kan være praktisk med et litt mindre skap med flere temperatursoner. Det finnes mange alternativer å velge mellom, se for eksempel https://www.wineandbarrels.no/nettbutikk/2-vinskap-vinkjoeleskap/ der du kan filtrere og sortere basert på størrelse og andre faktorer.

På kjøkkenet kan det også være smart å benytte en integrert løsning, der vinkjøleskapet blir en del av eksisterende eller ny kjøkkeninnredning. Størrelsen til rommet har selvfølgelig mye å si for valg av både størrelse skap og integrert eller frittstående.

Unnagjemt i boden eller til utstilling i stua?

På kjøkkenet er det altså naturlig å presentere viner som skal nytes nå eller snart, men det er ikke alltid du vil oppbevare flere hundre flasker vin på kjøkkenet. Da kan det være praktisk med et eller flere litt større vinskap plassert et annet sted i boligen.

Igjen finnes det få fasitsvar når det gjelder hvor et eller flere slike skap egentlig skal plasseres. Flotte vinskap kan stå på utstilling i for eksempel gang eller stue, men det kan også være unnagjemt i praktisk talt alle typer boder eller andre rom der det finnes tilgang til strøm. De mange forskjellige modellene og størrelsene gjør at du definitivt vil kunne finne et skap som passer perfekt.

Leave a comment