Hvis du har planer om å fornye hagen i løpet av sommeren, er det på tide å begynne med planlegging av prosjektet nå. De aller fleste oppgavene kan man ta for seg med enkle håndverktøy og redskaper, men i noen situasjoner er det behov for større maskiner. Det er mulig å leie minigravere selv, men ofte kan det lønne seg å velge en profesjonell aktør.

Husk på at tid er penger – også når du jobber i hagen

Prisforslagene fra en profesjonell anleggsgartner eller maskinentreprenør kan uten tvil fremstå som saftige, særlig hvis man prøver seg på å regne om prisen til en timepris. Da er det viktig å huske på at en profesjonell maskinfører vil bruke en brøkdel av tiden du ville ha vært nødt til å sette av til jobben. For eksempel kan større gravemaskiner ha såkalt hurtigskifte, et tilbehør som gjør det svært enkelt å skifte mellom ulike skuffer. En mindre minigraver har vanligvis ikke hurtigskifte, hvis den i det hele tatt har flere skuffer tilgjengelige.

Derfor er det ofte fornuftig å la profesjonelle ta seg av de større jobbene med maskiner, mens du selv har fokus på de enklere manuelle oppgavene. Der kan tidsbruken være mer sammenlignbar, og det kan lønne seg å gjøre jobben selv.

Trygghet og sikkerhet – avgjørende når det gjelder tunge maskiner

En minigraver kan kanskje fremstå som et leketøy, men det handler om tunge maskiner. Selv de enkle maskinene som du kan leie uten maskinførerbevis er svært kraftige. Dessuten er det viktig å huske på at det ikke alltid er like enkelt å avgjøre hvilke masser, steiner eller andre ting som egentlig kan flyttes på en trygg måte.

Når du bruker en profesjonell part til gravingen, kan du være trygg på at jobben gjennomføres på en måte som er trygg både for maskinføreren og dere som skal bruke hagen senere.

Leave a comment