I noen norske husholdninger finnes det over middels mye verktøy, tekniske duppeditter og mer eller mindre nyttige dingser – selvfølgelig kan ting gå til overdrift også på dette området. Du trenger sannsynligvis ikke den der batteridrevne avløpsreseren, men nye verktøy og maskiner kan være fristende. På den andre siden er det noen som mangler «alt», og da er det greit med en liten sjekkliste.

Skrutrekker og måleutstyr

Noen enkle typer verktøy er alltid gode å ha i hverdagen, selv om du aldri har tenkt prøve deg på selv de enkleste oppussingsprosjektene. Noen enkle skrutrekkere, eller kanskje enda bedre en bitstrekker med et grunnleggende utvalg bits, er mer eller mindre obligatorisk. Allerede ved utskiftning av batterier i leker kan det være at du får problemer uten en skrutrekker.

Gode måleverktøy er et annet prioritert område. Igjen kan det være mange grunner til at du vil ha nøyaktige mål. Ikke minst er reparasjoner og kjøp av reservedeler ofte avhengig av gode mål, for eksempel hvis du skal kjøpe en ny Moccamaster kanne til din gode gamle kaffetrakter. Tips: tradisjonelle målebånd og tommestokker kan gjerne kompletteres med et skyvelære.

Trenger du virkelig hammer og sag?

De allerede nevnte skrutrekkerne er ofte nødvendige også når du skal ta et trinn videre til å for eksempel montere noen IKEA-møbler. Måleutstyr trenger du også allerede når du skal henge opp de første tavlene på veggen, men hva med klassikerne hammer og sag?

I 2022 er det fullt mulig å henge opp tavler og andre småting med selvklebende løsninger, og moderne gipsvegger passer ofte best til plugger. Derfor er kanskje hammer ikke det aller første du trenger å prioritere, men sammen med en enkel håndsag dreier det seg likevel om en rimelig investering.

Helt til slutt er det greit å tipse om den klassiske multifunksjonstangen, som med flere ulike praktiske verktøy kan være en redning i mange forskjellige situasjoner i hverdagen.

Leave a comment