Hårfjerning er et tema som ved første blikk kan fremstå som lavteknologisk og analogt, det er jo tross alt vanligvis snakk om enten barbering eller voksing? Disse litt mer gammeldagse teknikkene har imidlertid fått selskap av såkalt IPL hårfjerning, som benytter lys til å gi et silkemykt resultat. Teknologien er spennende, og behandlingen er både smertefri og trygg.

Slik fungerer en IPL-hårfjerner

En moderne IPL-hårfjerner, se for eksempel produktene i serien IVISKIN IPL hårfjerner, bygger på bruk av lys. Forkortelsen IPL står helt enkelt for «intenst pulserende lys», noe som betyr at huden behandles med lys med et bredt spekter bølgelengder. Lyset fører til at hårsekkene går i dvale, noe som igjen betyr at hårvekst over tid vil reduseres.

Det er viktig å legge merke til at IPL-hårfjerning er en skånsom behandling som får full effekt først over tid. Alle har en individuell hårsyklus, noe som betyr at du vil se det fulle resultatet av IPL-behandlingen etter omtrent 12 uker. Samtidig vil de aller fleste merke en endring allerede første måneden, noe som vil gi et motivasjonsløft.

Mer om hvordan hårfjerning med IPL fungerer

Denne teknologien bygger på at hårene og hårsekkene absorberer energien fra lyset i større grad enn huden rundt. Det betyr at noen forutsetninger bør være oppfylt for at behandlingen skal gi ønsket resultat. IPL-hårfjerning fungerer best på mørke hår på relativt lys hud, gitt at det er hårene og hårsekkene som skal absorbere energien. Mørkere hud vil helt enkelt absorbere mye av energien, samtidig som lysere hår ikke vil få full uttelling av IPL-behandling.

Gitt disse begrensningene, kan IPL-hårfjerning være et svært godt alternativ til både tradisjonell hårfjerning hjemme og kostbare behandlinger i salong. Dessuten koster en IPL-hårfjerner ikke mer enn kanskje bare én profesjonell behandling, noe som betyr at den moderne IPL-teknologien er både effektivt, rimelig og skånsom. Kanskje kan du kvitte deg med barberhøvelen etter noen uker?

Leave a comment