Det er greit å pakke lett når man skal på safari, samtidig som det også er viktig å få med seg alt som ikke er mulig å kjøpe på plass. Du vil helst ikke oppdage at du har glemt noe viktig når du sitter på flyet. Profesjonelle reisearrangører som Safaritours kan gi oppdaterte tips om hva som er nødvendig å ha med seg til hver enkelt destinasjon.

Husk på det aller mest kritiske – senk skuldrene i forhold til resten

Selv om det er greit å unngå å måtte kjøpe inn en mengde ting på plass, så er det selvfølgelig fullt mulig å handle klær og lignende på de vanlige safaridestinasjonene. Derfor er det greit å prioritere det mest kritiske:

  • Pass og eventuelt visum må selvfølgelig være med. Passet må oftest være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisen.

  • Penger og kredittkort er viktig, og et godt tips er å ha med seg minimum to forskjellige kort. Da er det også mulig å legge igjen et kort på et trygt sted som hotellsafen.

  • Selv om mobiltelefon og lader (husk adapter!) er nok i forhold til alt av digitale dokumenter, er det lurt å ha med noen papirer – flybilletter, forsikringspapirer, kopier av pass, kredittkort etc.

  • Egne medisiner er viktig å ha med seg, i tillegg for eksempel smertestillende og medisiner mot magesyke. Dessuten er det viktig å ha med seg solkrem, og god beskyttelse mot solen i form av solbriller og caps eller hatt.

  • Klær og sko bør være funksjonelle, med fokus på å dekke seg til mot solen samtidig som de er luftige. Dessuten er det greit med noen tykkere lag til kjølige morgener og kvelder.

Pass på at de viktige tingene alltid skal pakkes i håndbagasjen, slik at man ikke blir stående uten kritiske ting som medisiner hvis kofferten blir borte på veien. Med alt trygt under setet foran på flyet blir det enklere å slappe av på veien til safarien.