Fransk er fortsatt et viktig språk

Engelsk har etablert seg som verdensspråket fremfor alle andre, og samtidig er det også en rekke andre språk som får alt større betydning. Spansk er et populært språk på norske skoler, samtidig som klassikere som tysk og fransk mister litt terreng. Likevel spiller fransk fortsatt en stor rolle internasjonalt.

Viktigheten av fransk, kombinert med at det ikke er så mange nordmenn som faktisk snakker fransk på en god måte, legger til rette for et godt marked for deg som vil bli fransk oversetter. Det er viktig å huske på at fransk fortsatt er et svært viktig språk internasjonalt, på en rekke forskjellige arenaer:

  • Det er mellom 70 millioner og 110 millioner mennesker som har fransk som førstespråk, og ytterligere 190 millioner som snakker det som andrespråk. Dessuten er fransk fortsatt det mest studerte andrespråket i verden, etter engelsk.

  • Fransk er et av de offisielle språkene til FN, og dessuten et offisielt språk i EU. Utover dette er fransk i mange tilfeller et felles språk for afrikanske land, der mange områder er preget av den franske koloniseringen med tilhørende bruk av fransk.

  • Utover selve Frankrike og Afrika, så finnes det også en rekke andre områder rundt om i verden der fransk enten er offisielt språk eller benyttes i stor utstrekning. Igjen henger dette tett sammen med tidligere fransk kolonisering.

Franskmenn flest har et stolt forhold til det franske språket, noe som både kan være en utfordring og en fordel for besøkere. Det er langt fra en selvfølge å kunne kommunisere på engelsk i Frankrike, men samtidig kan det være nok med noen grunnleggende franske gloser for å komme på godfot med noen man møter.

Frankrike har også en bevist politikk når det gjelder å bevare bruken av fransk på for eksempel TV og kino, og motvirke den alt mer dominerende rollen til filmer og serier fra USA.