Det er noen ting i ditt hjem du bør ta deg av og ordne. Det er kanskje ikke ting du har tenkt så mye på før, men det er uansett viktig. Om du har kjøpt et hjem, så er det kanskje noe dere har snakket om. Det er i hvert fall noe som ofte blir opplyst om, og det er radonmålingen i boligen. Det er noe man kan dekke på besiktningen, og det er en utrolig nyttig greie. For radon er selvsagt farlig, og har du farlig høye doser av det hjemme så er ikke det så bra akkurat.

Men nå har du muligheten til å foreta målingen selv hjemme. Og det er jo noe du bør gjøre nesten uansett, men radonmåling ved salg av bolig er noe som ofte blir gjort. Det er greit å kunne fortelle folk som er interesserte i din bolig om slike ting, og det er faktisk enkelt å gjøre selv. Det er utstyr du kan kjøpe, og du kan drive med godkjent radonmåling med sporfilm. Instruksjonene står på pakken når du får den hjem, og det er spesielt greit å gjøre om du ikke har målt radon på flere år. For det er noe som forandrer seg, og det er altså veldig nyttig informasjon å ha.

Det er mye å vite om, og går du inn på artikkelen vi har lenket til her, så får du vite det aller meste som du trenger. I visse byer og områder er det således et krav om radonmåling ved salg av bolig, så ved å være litt føre var så trenger du i det minste ikke å ha det problemet.

Og generelt sett er det jo greit å vite om dette, for å se om det er noe du løse om du eventuelt har for høyt radoninnhold hjemme. Så les gjerne mer om det!