Monday, March 4, 2024

Sikre arbeidsforhold med støymåler

Mange tar det for gitt at arbeidsforholdene er gode. Eller i hvert fall innenfor lovens grenser. Men det er mange arbeidsgivere som ikke vet hva som er lovlig støygrense og heller ikke vet hvordan man skal kontrollere det.

Du kan ha danske arbeidstakere som roper: Køb støymåler, eller franske som mumler: acheter sonometre, uten at du tar hintet. Skal du kjøpe støymåler, så er det noen ting du bør tenke på. La oss se på noen tips!

Hva skal støymåleren brukes til

En støymåler kan brukes til å måle lydintensitet i ulike miljø, for eksempel en produksjonshall eller et boligområde. Noen støymålere kan skille mellom normalt støynivå og gjennomgående høy støy. Man kan bruke den til å sjekke støy man produserer selv, men også støy fra arbeidsplasser eller trafikk nær deg. Det fins regler for hva som er godkjent støynivå.

Pris på støymåler

Det er klart støymåling i forbindelse med arbeid er viktig. Men skal man sjekke lydnivå i egn hage eller andre private situasjoner, så trenger man ikke en dyr støymåler. Dem som passer til private bruk, kan du kjøpe for rundt 1200 kroner. For bedrifter får du en støymåler til under 14.000 kroner.

Billig investering for å sikre hørselen

Å kjøpe støymåler er en billig investering for din hørsel. Helsen din er like viktig som mat og drikke. Dersom det viser seg at støynivået er for høyt, så kan det gi deg mulighet til å klage på forholdene. Men en støymåler har du dessuten fasiten foran deg, og kan legge fram bevisene for et kontrollerende organ.

Ikke risiker helsen fordi du er konfliktsky

Det er typisk norsk å godta alt. Men er det i ferd med å gå på helsa løs, så må man si ifra. Det kan være arbeidere som er bekymret for helsa si, eller beboere i et ellers så fredelig strøk. Kjøp støymåler, så er du sikret et lydnivå alle kan leve med.

Leave a comment