Poker er det perfekte spillet å spille med venner, noen foretrekker poker fremfor spilleautomater på grunn av det sosiale elementet. Å være vert for en pokerkveld kan være skremmende. Enten du starter et nytt pokerspill i nabolaget ditt eller har gjort det i årevis, er målet mitt å gi deg all informasjonen du trenger for å gjøre pokerkveldene dine til en suksess. Jeg har spilt poker i over 10 år, og her er noen viktige punkter jeg har lært underveis som vil hjelpe deg å bli en respektert og nådig vert.

Planlegg, planlegg, planlegg!

Hvis jeg måtte oppsummere denne guiden med to ord, ville jeg si: «Vær forberedt.» Ta deg tid og gå gjennom alle faktorene som er involvert i en vellykket pokerkveld. Lag en sjekkliste og vær så organisert som mulig. Ta mitt råd og ikke bare ta det på sparket.

Det er flere ting som må planlegges – oppsett inkludert mat, hvem og hvor mange å invitere, hvilket spill å spille, og nødvendigheter å kjøpe på forhånd. Nøye planlegging er nøkkelen til suksess. En viktig ting å vurdere er om noen av gjestene dine har spesielle behov. Jeg snakker ikke om en rullestolrampe her. Noen eksempler vil være å ha alternative snacks for spillere som kan ha allergier eller fordøyelsesproblemer.

Kanskje en eller flere av vennene dine er tunge eller overvektige? I så fall bør du vurdere å investere i noen ordentlige stoler for å imøtekomme dem. Forestill deg flauheten når den tunge spilleren dukker opp sist, og finne ut at den eneste stolen igjen er en av de billigere sammenleggbare stolene som vil kollapse under vekten av en liten puddel. Det er de små tingene som kan være forskjellen mellom en fantastisk opplevelse for vennene dine, eller siste gang de noen gang svarer på invitasjonene dine. Du finner enkelt noen gode stoler på for eksempel Finn eller Ikea.

Hvor mange har du plass til?

Det første du trenger å gjøre er å bestemme hvor mange mennesker ditt «sted» komfortabelt kan underholde. Det er ikke noe verre enn at 7 personer dukker opp og pokerbordet ditt bare har plass til seks. OOPS, snakk om pinlig! «Beklager Joe, du må sitte ute, siden vi liker deg minst.»

Det viktigste du må sørge for er at du har tilstrekkelige sitteplasser, snacks og drikke for å opprettholde en gruppe mennesker over flere timer. Mange pokerspill kan gå inn i de siste morgentimene. Ingen ønsker å bli henvist til lunkent vann fra springen 4 timer inn i spillet.

Forsikre deg om at du har alt det viktigste

Invester i kvalitetspokertilbehør. Et solid og estetisk tiltalende pokerbord vil imponere alle og få dem til å ønske å komme tilbake. Få også noen fine anstendige pokerchips, ikke de spinkle typene fra Kina. Til slutt må vi snakke om å spille kort. Jeg anbefaler at du velger et av de tre toppmerkene, de samme typene som brukes i mange profesjonelle arrangementer. Min personlige favoritt er Copag. Uformelle spillkort som sykkelkort, selv om de er gode for familiespill, kan bli skadet og har ikke samme følelse og appell som Copags. Det er rett og slett ingen sammenligning.

Den overordnede nøkkelen til suksess med å være vert for et vellykket pokerarrangement ligger i grundig og riktig planlegging. Ved å skaffe deg viktig tilbehør, organisere mat og drikke, sette grunnregler og mestre konsekvent planlegging, vil du være på vei til å bli vert for hjemmekampen som alle vil spille i.