Har du tenkt på hvor ofte du improviserer når det gjelder merking av ting og tang i hverdagen? Kanskje skriver du rett på klær og sko med tusj, eller bruker papir og teip for å lage hjemmesnekrede løsninger når matbokser, kofferter eller til og med mobiler skal merkes med navn. Du kan spare en god del tid og hodebry på å ha noen merkelapper på lager, ta en titt på utvalget til Ikast etikett på nettadressen ikastetikett.no – det er egentlig bare fantasien som setter grenser for design og format.

Selvklebende navnemerker er manges førstevalg

Det er sikkert noen som assosierer merkelapper og navnemerker med såkalte strykemerker, som helt enkelt må strykes til plagget for å feste. Denne typen merker finnes fortsatt, og de kan være svært praktiske når du skal merke klær som vaskes ofte og ved høye temperaturer. Samtidig er det uten tvil selvklebende navnemerker som er de flestes førstevalg i dag.

Et slikt selvklebende merke kan festes til praktisk talt hva som helst: plast, metall, tre eller klær – da gjerne på vaskelappen. Denne enkelheten gjør at du egentlig bare trenger ett sett med merker, som du kan feste på forskjellige dingser i løpet av sekunder.

Klistremerker og merkelapper kan brukes til så mangt

Det store utvalget av klistremerker og merkelapper trenger selvfølgelig ikke bare benyttes til merking med navn og kontaktinformasjon. Det er mange situasjoner i hverdagen der du trenger å systematisere ting, og ofte kan merkelapper være smart. Litt større ferdige klistremerker kan for eksempel brukes til å merke oppbevaringsesker, eller hvorfor ikke glass med hjemmelaget syltetøy eller andre ting på kjøkkenet?

Det er lov å tenke utenfor boksen, kanskje oppdager du et helt nytt bruksområde for ferdig trykkede klistremerker. De aller fleste merker kan dessuten bestilles i lave antall, noe som gjør det mulig å bruke klistremerker i enda flere situasjoner.