Når du skal selge en liten leilighet kan det være en ide å få den til å virke større enn den faktisk er.

Her er noen tips rundt hvordan du kan gjøre det.

Lyse rom virker større

En av de tingene du bør være klar over er at hvite rom faktisk gir mindre romfølelse enn rom med fargede vegger. Derfor kan det være lurt å ha lyse farger på veggene i en liten leilighet.

Videre kan du skape en illusjon av økt takhøyde ved å fjerne taklistene. Dess færre brytningspunkter du har i et rom, dess større ser rommet ut.

I tillegg bør du ha et kritisk blikk til hva du fyller rommet med. Overfylte rom er den største synderen, til at rom virker mindre enn de faktisk er. Mye luft skaper inntrykk av at rommet er stort.

Nette møbler gir luftigere rom

Du bør unngå store sofagrupper. Velg heller nette møbler som en tre-seters sofa og noen kule lounge stoler som enkelt kan tas vekk ved behov. På den måten får du mer luft i rommet.

Runde spisebord kan ha plass til mange gjester, men tar likevel liten plass sammenlignet med store rektangulære bord.

Gulvtepper og transparente gardiner gir en lun atmosfære

For å skape en følelse av lunhet, ro og økt romfølelse, kan du henge transparente gardiner fra taket og helt ned til gulvet. Det transparente stoffet lager liv og slipper inn lyset. Myke, lune gulvtepper er også med på å skape en positiv og god romfølelse. Dess større teppe, Dess bedre!

Hvis du trenger å skjerme for lyset en sjelden gang kan du kjøpe foldegardiner å ha i tillegg til de lyse transparente gardinene. Kjøp Foldegardiner her.

Grønne planter er viktig

De gir inntrykk av et levende rom og øker følelsen av hygge.

Speil i rommet øker romfølelse

Det er ikke alle rom hvor det passer inn med speil, men hvis mulig så bruk det da dette øker romfølelsen.