Det er viden kjent at stress kan skape søvnløshet, men ikke så kjent at dette kan gå begge veier. Hva som kommer først av disse to problemene er ikke alltid like lett å vite. Noen ganger blir det som dilemmaet med «høna og egget»

Stress er et samfunnsproblem

Stress forårsaket av manglende søvn kan gå utover jobben. Har du en jobb som er risikofylt kan det sågar gå utover helsen til både deg og andre. Problemet med stress er så vanlig at selv arbeidstilsynet omtaler temaet på sine nettsider.

Det er derfor særs viktig at man gjør alt man kan for å unngå søvnrelatert stress.

Sjekk sengen

En naturlig plass å begynne å gjøre en forbedring for å redusere faren for stress, eller for å fjerne stress er sengen man sover i. Er den av en kvalitet som fremhever god søvn eller er den en kilde til dårlig søvn? Hvis du vet at sengen motarbeider god søvn så kan det kanskje være en ide å bytte den ut.

Seng som fremhever god søvn

En sengetype som har fått god omtale når det kommer til god sovekvalitet er regulerbare senger. Årsaken ligger nok i at i tillegg til at man kan utstyre den med det ypperste som finnes av madrass så kan sengen også reguleres i høyde både oppe og nede. Noe som gjør at antall sovestillinger økes betraktelig.

Regulerbare senger kommer både som enkeltsenger og som dobbeltsenger. Som dobbeltsenger så kan hver sovedel som oftest reguleres hver for seg slik at begge parter finner sin foretrukne sovestilling.

Alle regulerbare senger er utstyrt med en motor for å kunne heve og senke sengen etter dine ønsker.

Dette er i alle fall en type seng man bør se nærmere på hvis man vet at man har problemer med stress.

Man finner flere nettsider som har mer informasjon om regulerbare senger, og sammenligner ulike modeller. En slik side er Sengeeksperten.com.

Leave a comment