Å eie bil er ikke rimelig, og det er fort gjort å grue seg til de virkelig store verkstedsregningene. Særlig litt eldre biler trenger mye vedlikehold, noe som gjør at kostnadene kan ble enda høyere. Det er uten tvil en fordel å kunne skru litt selv på en slik bil, da det særlig er arbeidstimene som koster mye penger. Reservedeler er heller ikke gratis, men det er mulig å spare noen kroner med brukte deler.

Brukte deler kan ha mange gode år igjen

Det er selvfølgelig ikke alle bildeler som kan gjenbrukes, men i noen tilfeller er det både fornuftig og økonomisk. Slitedeler, som bremseklosser eller dempere, vil vanligvis aldri gjenbrukes. Mange andre komponenter er designet for å holde hele bilens levetid og vel så det, og da er det leit at de kvernes opp etter bare noen få år på veien.

Når du kjøper for eksempel BMW deler kan du velge mellom nye originaldeler, brukte renoverte originaldeler og deler fra andre produsenter. Alle alternativene kan være gode, så lenge som de oppfyller kravene som stilles til sikkerhet og funksjon. Det er ikke enkelt å vurdere selv, derfor er det uten tvil anbefalt å kjøpe deler fra en profesjonell forhandler. Det gjelder særlig brukte deler.

Brukte deler som et klimatiltak

Bil, utslipp og klima kan vekke sterke følelser, og det finnes delte meninger om hvorvidt fossildrevne biler i det hele tatt bør være på veiene. Når det er sagt, det er vanskelig å skifte ut en hel bilpark over natten.

Så lenge som bensin- og dieselbiler fortsatt kjører på norske veier, er det smart å prøve å gjøre bilholdet så lite ressurskrevende som mulig. Å velge brukte bildeler er kanskje bare et lite bidrag, men det er tross alt gjenbruk av en del som ellers ville ha blitt skrapet. Dessuten betyr det at energi- og råvarekrevende produksjon av nye deler kan reduseres.