Nordmenns treningsvaner er hele tiden i endring, og i det siste er det mange som har fått opp øynene for hjemmetrening. Det er selvfølgelig fordeler med organisert trening på treningssenter, men samtidig kan godt gjennomført hjemmetrening være både tidsbesparende og effektiv. Denne trenden betyr også at det er mange nordmenn som er på utkikk etter det grunnleggende utstyret til trening på hjemmebane.

Begynn med det grunnleggende

Det aller viktigste er selvfølgelig å ta høyde for egne interesser og treningsform. Hvis du egentlig bare jogger og løper, da trenger du kanskje bare joggesko, løpetøy og en treningsmatte for uttøyning. Samtidig er det fornuftig for alle å variere treningsregimet med innslag av styrke og smidighet. Da er det greit å begynne med det grunnleggende, ta en titt på de forskjellige kategoriene på https://billigfitness.no – det er mulig å komme langt med for eksempel en treningsmatte, sammen med noen manualer og treningsstrikker.

Trening med kroppen som motstand er både effektiv og skånsom, og det er derfor en god treningsmatte bør være det første du prioriterer. Det er mulig å gjøre en mengde forskjellige øvelser på en enkel treningsmatte, og vanskelighetsgraden kan enkelt tilpasses med den egne kroppsvekten.

Manualer, eller kanskje også en kettlebell, er svært fleksible, og kan også benyttes til en mengde forskjellige øvelser. Dessuten er det mange som mener at slike frie vekter gir en bedre treningseffekt enn forskjellige faste treningsmaskiner.

Uttøying og massasje

I senere tid er det mange som har oppdaget hva en såkalt «foam roller» kan bety når det gjelder å få en dyp massasje av musklene. Dette treningsverktøyet er helt enkelt et rør som er dekket med skum i forskjellige fasthetsgrader og mønstre. Ved å benytte kroppsvekten til å styre styrken til massasjen, ved å rulle kroppen oppå rullen, er det mulig å få en skikkelig god idrettsmassasje hjemme i din egen stue.