Det finnes en mengde spennende vintilbehør på markedet, og enkelte kategorier overlapper i noe grad med klassiske verktøy. Det gjelder særlig korketrekker, der det til og med finnes noen løsninger fra store leverandører av batteridrevne verktøy.

Korketrekker – egentlig det eneste vintilbehøret du trenger?

Det kan være overveldende å bla gjennom alt vintilbehør som er tilgjengelig i de store nettbutikkene, og for en nybegynner kan det være vanskelig å prioritere innkjøpene. Samtidig er det mulig å komme ganske langt med bare en god korketrekker og noen glass. Vinmonopolet har selvfølgelig også et godt utvalg viner i emballasjer som ikke har tradisjonell kork, men før eller senere vil de aller fleste ha behov for en korketrekker.

De enkleste korketrekkerne finner du i kategorien som noen ganger også kalles «servitørens venn», og det er mulig å komme langt med en slik enkel modell. For noen vil det likevel være greit å velge en korketrekker som er litt mer brukervennlig og sikker. Det handler da om modeller med løftearm eller forskjellige typer hendler. Denne typen åpnere gjør det både enklere og tryggere å åpne en flaske med naturkork.

Elektriske vinopptrekkere – en gimmick?

Det finns flere forskjellige elektriske vinopptrekkere å velge mellom på markedet. Den elektriske motoren gjør åpningsjobben enda enklere, men for de aller fleste er det selvfølgelig nok med en manuell korketrekker.

En elektrisk korketrekker koster likevel ikke mer enn noen hundrelapper, og for noen kan dette verktøyet selvfølgelig være både morsomt og praktisk. Det kan være gøy å vise fram den elektriske vinåpneren, som åpner en flaske på bare noen sekunder. Dessuten er det mange som sliter med manglende håndstyrke, noe som faktisk kan være en relevant problemstilling når det gjelder bruk av manuelle korketrekkere. Da kan det være enklere å åpne en naturkork med elektrisk opptrekker, sammenlignet med å bruke manuell opptrekker eller kjempe med en hard skrukork. Morsomme vintilbehør har definitivt også en nytteverdi.